top of page
Zoeken
  • Gerlind Martens

Een luizige start gemaakt...?


Het schooljaar is nog niet goed en wel van start of je kind zit al met de handen in het haar... te krabben. Want #backtoschool betekent ook vaak dat de hoofdluis z'n herintrede maakt. Wij geven enkele preventieve tips!

No selfies, please

Luizen zijn besmettelijk, in die zin dat ze letterlijk 'overlopen' (dus niet vliegen of springen) van het ene hoofd naar het andere en dus enkel door rechtstreeks fysiek contact doorgegeven worden. Luizen krijgen heeft helemaal niets te maken met slechte hygiëne.

Vermijd dus het uitwisselen van mutsen of sjaals. Of samen selfies maken.

Preventieve middeltjes

Voorkomen is beter dan genezen. Maar elke dag met anti-luizenmiddel rondlopen is geen goed idee. Enkel wanneer er luizen gesignaleerd in de klas (of sportclub, jeugdbeweging, ...) kan je overwegen om preventief te gaan handelen. Met deze middeltjes, bijvoorbeeld:

L: Haarelastiekjes van leeloop M: Silikom Protect preventieve spray R: Essentiële lavandin olie van Pranarom

Lang haar? Staartje erin! De haarelastiekjes van leeloop beschermen op een natuurlijke manier tegen luizen. De formule van leeloop is 100% natuurlijk met een mix van 6 verschillende essentiële oliën en bevat geen pesticiden of kunstmatige ingrediënten. Dermatologisch getest.

Silikom Protect is een makkelijk aan te brengen spray die tot 3,5 dagen beschermt tegen luizen.

Geen zorgen over chemische geurtjes of vettig haar: de spray maakt het haar niet vettig en ruikt fris, naar sinaasappel en mango.

Een huis-tuin-keukenmiddeltje dat z'n doeltreffendheid niet mist: essentiële lavendelolie! Hoezeer de geur ons meesleept naar een zomervakantie in de Provence, zo halen luizen er hun neus voor op. De Lavandin olie van Pranarom is een goede keuze: enkele druppeltjes achter de oren en in de nek aanbrengen en klaar!

Toch luizen te pakken?

Deze blog te laat gelezen en toch luizen te pakken? Geen zorgen, want hoewel ze lastige kleine gluiperds zijn, kan je luizen goed te lijf gaan met verschillende producten. Een standaard luizenkam in huis halen is sowieso een goed idee, maar wist je dat er ook elektronische varianten bestaan?

Liefst een shampoo, spray of mousse? We helpen je in de apotheek graag verder.

Elektronische kam tegen luizen en neten van Quies

Op naar een luizenvrij schooljaar!

Team Zorgapotheek

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page